Над 100 нови игри ще излязат за Xbox 360 до 2016 година

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че навърши осем години и само след два месеца (през ноември 2013 г.) на пазара ще излезе нейният наследник Xbox ONE, настоящата конзола на Microsoft - Xbox 360 - ще остане "в играта" поне още три години.

Шефът на отдел маркетинг и развитие на Xbox към Microsoft Юсуф Мехди коментира бъдещето на Xbox 360 по време на конференцията Citi Global Technology, подчертавайки, че в края на жизнения си цикъл конзолата носи големи приходи на компанията и си струва в нея да бъде инвестирано още известно време.

Той твърди, че до 2016 г., когато възрастта й достигне респектиращите 11 години, за Xbox 360 ще бъдат издадени над 100 нови заглавия, а редица издатели, като Activision например, заявиха, че очакват предстоящите им рилийзи с версии и за двете генерации на Xbox и PlayStation да се продават по-добре сред потребителите на Xbox 360 и PS3.

Тази прогноза е, меко казано, логична – към момента в световен мащаб са пласирани близо 80 млн. броя Xbox 360 и 75 млн. - PS3. За сравнение, първата конзола от осмо поколение (от което са ONE и PS4) - Wii U - е изкупена в едва 4 млн. бройки в световен мащаб 10 месеца след появата си на пазара.

Същевременно Microsoft възнамеряват да започнат да печелят от продажбите на Xbox ONE, чиято премиерна дата (22 ноември 2013 г.) стана известна преди броени дни, още от момента на появата й на пазара.

В началото конзолата ще струва 500 EUR, което означава, че самото й купуване ще е достатъчно за избиване на производствените й разходи. Често производителите продават хардуерни продукти на загуба, особено в началото, които се компенсират от продажбите на софтуерно съдържание за тях.

"Съумявайки да намалим производствените разходи за ONE, какъвто е случаят с 360, ще имаме възможността да свалим цената на системата, така че да станем дори още по-конкурентни на пазара с продуктите, които предлагаме", допълва Юсуф Мехди.

Сподели.