Над 100 артисти от всички области на изкуството се събират за Беглика Фест 2010

Pinterest LinkedIn +

Над 100 артисти - музиканти, танцьори, театрали, циркови артисти, занаятчии, визуални артисти и кукловоди ще се съберат за тазгодишното издание на Беглика Фест 2010.

Фестивалът, чиято мисия е да "провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването", ще се състои между 20 и 22 август на бреговете на язовир Голям Беглик в Западните Родопи.

Афишът на Беглика Фест 2010 предлага комбинация от музика, театър (спектакъла на Теди Москов - "Сърце от светлина"), цирк Cumbo, литературни четения, както и вече традиционните приключения със собственоръчно направени летателни и плавателни апарати.

Що се отнася до музикалната програма, специален гост е французинът DJ Click. Публиката ще види и чуе още родния музикант Kottarashky заедно с неговия Kottarashky Live band, етно групaтa Оратница, а самият фестивал ще започне с мащабно надсвирване с гайди.

Посетителите на Беглика Фест 2010 ще могат да се включат в разнообразни ателиета и работилници по съвременен танц, картини от сенки, ателие за рециклаж, надхвърляне с телефони, тай-масаж, възстановки на стари български игри и много други. През цялото време на тяхно разположение ще бъдат въжена градина, канута и планински колела.

"Защо изчезва българското мляко" е една от темите в традиционния презентационен панел, в който всяка година Беглика Фест кани специалисти от различни сфери, засягащи алтернативите в начина ни на живот - от енергията, природоопазването, икономиката, образованието до промените в климата и алтернативното строителство. 

Една от инициативите на организаторите в посока намаляване на въглеродния отпечатък на Беглика Фест е специалният транспорт - Бегликобус - автобуси, които ще циркулират от София до Беглика. Сборният пункт за София е стадион "Васил Левски", а от Беглика - разклонението преди Фестивалната зона.

Цената на билета в двете посоки е 20 лева и може да бъде закупен заедно с билета за Беглика Фест 2010 в мрежата на Ticketstream.

Сподели.