Начинаещи групи ще мерят сили в "JD's Battle of the bands - България 2008"

Pinterest LinkedIn +

Повече от 50 рок-банди вече се записаха за музикалния конкурс за начинаещи групи "JD’s Battle of the bands – България 2008", съобщиха организаторите от Jack Daniel’s.

"Battle of the bands" е музикално състезание, чиято цел е да предостави сцена на рок-групи, които са в самото начало на своята музикална кариера.

Професионално жури, ще излъчи 8 финалисти. Те ще направят по 1 клубен концерт в 8 различни заведения в страната. По време на клубните участия публиката ще може да гласува за своите фаворити, за да определят групата-любимец на феновете.
Конкурсът ще завърши с голям концерт през май в София, с участието на всички 8 групи финалисти. На него ще бъде обявена и групата-победител, избрана от журито.

За да участват в конкурса групите трябва да имат минимум 2 неиздавани авторски песни, желание да свирят в най-култовите клубове за жива музика и много ентусиазъм, споделят организаторите.

Най-добрата банда в "JD’s Battle of the bands - България 2008" ще спечели музикални инструменти или студийно време за запис на диск или видео клип на стойност 5 000 лв. Фаворитът на публиката пък ще бъде награден с китара Fender. Групите-финалисти ще бъдат включени в специалната CD-компилация "The best of JD’s Battle of bands – Bulgaria 2008".Журито, което ще избере големия победител в конкурса е в състав: Иван Лечев – китарист на група ФСБ и композитор, Васил Върбанов - създател и програмен директор на интернет радио Тангра Мега Рок, Краси Москов - водещ в радио Z-Rock, Найден Колчев – главен редактор на сп. Про-Рок, Мартин Михайлов - управител на столичния клуб Строежа, Илиана Бойчева - сценарист и водещ в предаването "Кречетало".

Музикалният конкурс "JD’s Battle of the bands", организиран от Jack Daniels, се провежда за първи път в България. Инициативата обаче има богата история в над 30 страни по света.

Сподели.