"На Рим с любов" (To Rome with Love)

Pinterest LinkedIn +

Италия, САЩ, Испания, 2012, 112 мин. Режисьор: Уди Алън Сценарист: Уди Алън С участието на: Пенелопе Крус, Алек Болдуин, Елън Пейдж, Уди Алън, Джеси Айзенбърг, Алисън Пил, Грета Геруинг, Джуди Дейвис, Роберто Бенини, Орнела Мути и др. Комедия

За филма:

След Vicky Cristina Barcelona и Midnight in Paris Уди Алън за пореден път насочва вниманието си към един от най-красивите градове в Европа - Рим. В To Rome with Love се преплитат няколко истории, на които, както обикновено, Алън е не само режисьор, но и сценарист. Освен това се появява в лентата и като актьор.

Кастът на филма е допълнен от не по-малко интересни имена. Пенелопе Крус, която не  за първи път се снима в лента на Уди Алън, а предишната й роля в неговия Vicky Cristina Barcelona й донесе Оскар, Алек Болдуин (It's Complicated, 30 Rock, Rock of Ages) и Джеси Айзенбърг (The Social Network) са само част от колоритния актьорски състав.

Партнират им номинираната за Оскар Елън Пейдж, която вероятно свързвате със заглавия като  Juno и Inception, легендата на италианското кино Орнела Мути и Джуди Дейвис, която също не за първи път виждаме във филм на Уди Алън. Една от най-впечатляващите роли на Дейвис е в комедията му Deconstructing Harry.

Историята:

В Рим, един от най-вълнуващите градове на света, се преплитат историите на известен американски архитект (Алек Болдуин), който се опитва да си припомни младостта с ваканция в Италия, двойка влюбени (Джеси Айзенбърг и Грета Геруинг), в чиято връзка се поява трети човек (Елън Пейдж), оперен режисьор (Уди Алън) и съпругата му (Джуди Дейвис), които са в Рим, за да видят дъщеря си (Алисън Пил), и мъж, който се оказва принуден да представя една доста освободена непозната (Пенелопе Крус) за своя съпруга.

Сподели.