My Lands

Google+ Pinterest LinkedIn +

Жанр: Масова онлайн стратегическа игра Година: 2013 Разработва: Gravvit LLC Издава: Gravvit LLC Платформа: PC

Ако леко детските и инфантилни браузър игри във Facebook вече са ви доволно омръзнали, значи е време да опитате нещо ново, интересно и предизвикателно.
My Lands е едно страхотно предложение – онлайн стратегическа игра с комплексен и увлекателен геймплей, която със сигурност ще допадне на по-възрастната и зряла аудитория от играчи.

Любопитното в продукта на Gravvit LLC е, че той споделя много общи черти с легендарната Heroes of Might and Magic, макар че тук говорим по-скоро за обща насока и идеен замисъл, а не за грубо копиране и директни заемки от геймплейна гледна точка.

След като изберете сървър, на който да развивате империята си, и раса, на чиято страна да се сражавате (Демони, Тъмни елфи, Елфи или Рицари), получавате достъп до вашия първи град. Той е столицата на вашите владения и изходна точка, от ефикасното развитие на която зависи бъдещият ви успех в играта.

Първите няколко часа в My Lands ще ви се сторят доста познати, ако идвате от средите на почитателите на споменатата Heroes of Might and Magic. За да започнете да развивате столицата си, ще трябва да строите различни сгради, някои от които с функции, свързани с добива на ресурси, други - с научни изследвания и отключване на нови дялове от "Дървото на науките", трети - с обучението на войски.

Интересен момент тук е, че докато все още се ориентирате в концепцията и правите първите си стъпки в My Lands, няма защо да се притеснявате от атаки от другите играчи в общността. Въпреки че е масова онлайн мултиплейър игра по замисъл, My Lands първоначално ви поставя под "Защитата на древните" и ви дава възможност спокойно да разучите света й, за да се ориентирате как работи той и да започнете да общувате с останалите участници едва когато се почувствате готови за това.

А в това отношение играта определено има какво да предложи! След като империята ви започне да расте и да се развива, ще можете да търгувате с останалите играчи, да шпионирате враговете си, да участвате в турнири, да сключвате военни съюзи и, разбира се, да се сражавате, завладявайки нови територии.

По отношение на последния аспект в My Lands, по подобие на Heroes of Might and Magic, освен редови бойци присъстват и още един вид специални единици: Герои. Основните класове тук са три: Стратег, Градоначалник и Магьосник, като всеки от тях включва още пет специализации със 7 умения за всяка. Това гарантира изключително богато разнообразие от тактически комбинации, покриващи се с широк спектър от геймплейни предпочитания, така че ще можете да изберете точно този път за развитие, който най-добре съответства на вашия личен стил на игра.

След като развитието на владенията ви достигне определено ниво, започва наистина интересната и уникална секция от играта. Тя се върти около един особен вид специфичен и крайно рядък ресурс, наречен Черни перли. Освен че са неделима част от митологията на играта (така, както да речем тайбириумът е част от историята на Command and Conquer), те са свързани и с един много любопитен аспект на My Lands: възможността да спечелите истински, реални приходи от играта.

Разбира се, за да получите, първо трябва да дадете, т. е. за да можете да се възползвате от тази много интересна екстра, ще трябва да закупите потребителски абонамент. Когато развитието на Империята ви достигне до един определен етап, ще получите право на избор: да продължите да играете просто за удоволствие (и без опция за печелене на реални пари) или да се абонирате и срещу малка сума да получите достъп до вълнуващо ново измерение на My Lands.

Там ви очакват куп допълнителни предизвикателства: боеве с ужасни чудовища, обитаващи места, известни като Руини, мистични Солени езера, които можете да щурмувате и да овладеете, участие в аукциони, където можете да спечелите злато. Всяка от тези три възможности всъщност са различни начини за печелене на редките и ценни Черни перли, които след това можете да замените за реални пари. Логично, колкото повече Перли печелите, толкова повече средства ще получите.

Голям плюс на My Lands е, че в това отношение тя ви представя право на избор: можете да играете просто за забавление неограничен период от време, а ако в един момент искате по-голямо предизвикателство - да закупите абонамент и да опитате и от другите аспекти на играта.

Друго значимо предимство на My Lands е, че нейният интерфейс е изцяло преведен на български, а, което е дори още по-съществено, изключително богатата и лесна за навигация Енциклопедия на играта също е достъпна изцяло на родния ни език. Тя ще е безценен инструмент за вас в първите часове или дни, докато разучавате My Lands, принципите, на които е базирана стратегическата й структура, икономиката й, различните системи за взаимодействие с другите играчи – всеки един от многото интригуващи и забавни аспекти на играта.

Така че, както казахме в началото, ако ви е омръзнало да цъкате до припадък шарени балончета във Facebook и искате нещо наистина ново, зряло и предизвикателно в браузър среда, My Lands е игра, която не бива да пропускате.


Сподели.