Музиката на Оскар 2011!

Pinterest LinkedIn +

83-та церемония по връчването на филмовите отличия Оскар ще се състои на 27 февруари в "Кодак Тиътър" (Kodak Theatre) в Лос Анджелис.

В категорията за "Най-добра оригинална музика към филм" са номинирани създателят на музиката към анимационния хит How to Train Your Dragon - Джон Пауъл (John Powell), Ханс Зимер (Hans Zimmer) - за музиката в "Генезис" (Inception), Александър Деспла (Alexandre Desplat) - за "Речта на краля" (The King's Speech), А. Р. Рахман - за 127 Hours и Трент Резнър (Trent Reznor) и Атикъс Рос - за "Социалната мрежа" (The Social Network).

Фронтменът на Nine Inch Nails и Атикъс Рос (Atticus Ross) вече имат известна преднина в надпреварата, след като на 16 януари спечелиха наградата Златен глобус 2011 именно за работата си по музиката към филма на Дейвид Финчър (David Fincher).

В категорията "Най-добра оригинална песен от филм" за Оскар 2011 ще спорят песните We Belong Together (Toy Story 3), I See the Light (анимацията Tangled), Coming Home (Country Strong) и If I Rise (127 Hours), написана от А. Р. Рахман, който не за първи път е номиниран и в двете музикални категории на Филмовата академия. През 2009 г. Рахман получи три номинации за музиката към хита Slumdog Millionaire, спечелвайки награди за две от тях - "Най-добра оригинална музика" и "Най-добра оригинална песен" за Jai Ho.

По време на шоуто на 27 февруари Гуинет Полтроу ще се качи на сцената в "Кодак Тиътър", за да изпее на живо номинираната Coming Home, А. Р. Рахман и Флорънс Уелш (Florence Welch) ще представят If I Rise, като за случая вокалистката на британската група Florence And The Machine ще замени оригиналната изпълнителка на песента - бременната Dido.

Menken, Манди Мур и Закари Леви ще изпълнят I See the Light, а Ранди Нюман - We Belong Together от Toy Story 3.


Сподели.