Музиканти отказват да присъстват на церемонията "Грами" заради пандемията, организаторите отложиха тържеството

Pinterest LinkedIn +

Американската звукозаписна академия обяви, че е отлага връчването на наградите "Грами" за неопределено време заради разпространението на коронавируса. Нова дата за церемонията засега не е насрочена.

Съобщава се, че решението за отлагане на церемонията се дължи и на факта, че повечето от артистите са отказали да присъстват лично на събитието на 31 януари именно заради разпространението на Covid-19.

През декември беше съобщено, че канадският рапър Дрейк се е обърнал към Американската звукозаписна академия с молба да го изтегли от списъка с номинирани за наградите "Грами" през 2022 г. Причините за това решение не бяха оповестени.

Пълният списък с номинираните за "Грами" беше обявен на 23 ноември. Джаз музикантът Джон Батист получа най-много номинации - в цели 11 категории. Doja Cat, H.E.R. и Джъстин Бийбър са номинирани за по осем статуетки, а Били Айлиш и Оливия Родриго могат да получат по седем награди.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.