Музикалната комедия The Sapphires триумфира на австралийските Оскари

Pinterest LinkedIn +

Музикалната комедия The Sapphires (Сапфирите) е големият победител на австралийския еквивалент на наградите Оскар, организирани от Академията за кино и телевизионни изкуства в Австралия.

Филмът разказва историята на четири жени, които сформират музикална група и са изпратени да пеят за войниците по време на войната във Виетнам.

Лентата, която има шанс да бъде включена в надпреварата за американските Оскари догодина, спечели още отличията за Най-добър актьор, Най-добра актриса, Най-добър режисьор, за операторско майсторство, костюми и звук.

Големият брой награди за The Sapphires предизвиква остри реакция от режисьора на хорър-комедията Bait, според когото 3D лентата му, която разказва за акули нападащи подводен супермаркет, е трябвало да бъде поне номинирана за визуални ефекти.

Водещ на церемонията, провела се в казино The Star в Сидни, беше австралийският актьор Ръсел Кроу (Russell Crowe), а сред гостите на шоуто са били още Никол Кидман (Nicole Kidman), Джеръми Ренър (Jeremy Renner), Джефри Ръш (Jeffrey Rush), Кейт Бланшет (Cate Blanchett) и др.

Сподели.