MTV забрани Миро

Pinterest LinkedIn +

Световната класация World Chart Express на MTV забрани видеоклипа на Миро към ремикса на песента "Губя контрол, когато". Според официалната позиция на медията, лентата не може да бъде излъчена в ефир "поради сексуалните си препратки".

"Абсолютно нищо драматично няма в тази забрана. Това не е изолиран случай, напротив - постоянна практика е", каза за Avtora.com Миро. "Британският телекомуникационен регулатор Ofcom е в правото си да приложи рестрикции към видеоклиповете, които се излъчват в телевизионен ефир".

Според изпълнителя, в "Губя контрол, когато" липсват всякакви сексуални намеци и клипът не бива да бъде цензуриран. "Всичко е в рамките на мярката - няма сексуални препратки в нито един от моделите на поведение. Сцените са направени така, че да предизвикат дебат, а не сексуално желание или по някакъв начин да клонят към еротика", каза още Миро.

На подобни рестрикции досега са били подлагани и продукции на световноизвестни звезди, сред които Мадона (Madonna), Майкъл Джексън (Michael Jackson) и др.

Междувременно, "Губя контрол, когато" продължава да бъде една от най-ротираните песни в българския радио и тв ефир. Както Миро сподели по-рано пред Avtora.com, успехът на парчето се дължи преди всичко на това, че покрива съвременните радио критерии.
Сподели.