MTV и Jerry Bruckheimer правят гейм студио

Pinterest LinkedIn +

Музикалният канал MTV и филмовия продуцент Джери Брукхаймер (Jerry Bruckheimer) ще станат съсобственици на студио за игри.

Названието на бъдещата им обща придобивка не се съобщава, но е известно, че новият разработчик на игри ще бъде в Санта-Моника. Студиото ще се заеме със създаването както на виртуални светове и казуални игри, разпространявани чрез интернет, така и с игри за всички основни конзоли, съобщава The Hollywood Reporter.

Предполага се, че студиото ще работи над оригинални игри, а не над адаптации по филми на Брукхаймер, като намерението е те да се превърнат в безспорни лидери.

"Не е по-различно отколкото при филмите", каза Брукхаймер в телефонно интервю за Reuters. "Направихме "Top Gun", когато всички разправяха, че филмите за самолети не са интересни. Направихме филм за пирати, когато всички разправяха, че няма да се продава", допълни холивудския продуцент.

Понастоящем Джери Брукхаймер заедно с компанията Уолт Дисни (Walt Disney) работи над филма "Prince of Persia: Sands of Time”, основан върху сюжета на едноименната игра. Очаква се лентата да излезе през 2009 г. По-рано през 2007 г. MTV реши да инвестира над 500 милиона долара във видео-гейм индустрията. Успехът на MTV с появилата се наскоро игра "Rock Band" окуражи медията да инвестира в още нови заглавия.
Сподели.