MTV European Music Awards 2012 – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Носителката на тазгодишната Видео музикална награда на MTV за Най-добро видео на годината, Риана, излезе начело на списъка с претендентите за Европейските музикални награди на телевизията с шест номинации.

След нея се нареждат Тейлър Суифт с пет и Джъстин Бийбър и Кати Пери – с по четири всеки. Риана отново e номинирана за Най-добро видео с We Found Love, което и спечели MTV VMA преди десетина дни. Останалите категории, в които тя ще спори за титла, са Най-добро парче (с We Found Love), Най-добра изпълнителка, Най-добър поп изпълнител, Най-много фенове и Най-добра външност (нова категория).

Освен We Found Love, в надпреварата за топ наградата на шоуто (Най-добро парче) ще участват Call me Maybe на Карли Рей Джепсън, Somebody That I Used To Know на Gotye, International Love на Pitbull feat. Крис Браун и We Are Young на fun. feat. Janelle Monae.

Lady Gaga, която доминира на миналогодишните MTV EMAs, спечелвайки четири статуетки, отново е в челните редици на претендентите за отличия с три номинации, включително за Най-много фенове (тя има повече последователи в Twitter от всеки друг артист) и Най-добро видео (Marry the Night).

MTV European Music Awards 2012 ще бъдат раздадени във франкфуртското Festhalle на 11 ноември 2012 г.

Виж пълния списък с номинираните и гласувай за своите фаворити тук >>

Сподели.