Movie Roll – ултимативната Android апликация за всеки киноман

Pinterest LinkedIn +

В ерата преди интернет киноманите разполагаха с доста ограничен набор от информационни източници, от които да получават информация за любимото си хоби. В случай че ви вълнуваха неща като актуалните филмови хитове, какво предстои, препоръки и ревюта за качествени продукции, трябваше да разчитате на шепа специализирани списания или на съветите на близки, приятели и познати.

Днес информацията вече е навсякъде, а сайтове от типа на IMDB на практика са стандарт. Всъщност проблемът с подробни бази данни от този тип е, че могат не просто да ви осигурят информация, а направо да ви удавят в изобилие от цифри, данни, дати и цитати.

Ако търсите нещо по-семпло, практично, достъпно и лесно за използване, което да ви е винаги под ръка, може би трябва да дадете шанс на Movie Roll. Това е изключително интересна апликация за Android, в която, обещаваме ви, ще се влюбите, ако сте запален киноман и държите да сте постоянно в час с най-актуалното, което се случва на световната филмова сцена.

Обемът от полезна информация, която предоставя Movie Roll, е буквално респектиращ. Разбира се, най-очевадни са филмовите постери на заглавния ѝ екран. Докоснете някой от тях и ще научите всичко важно за най-актуалните в момента прожекции – каст, кратко резюме на сценария, трейлър (трейлъри), ревюта и отзиви за филма.

Интересното е, че трейлърите, включени в апликацията, се възпроизвеждат в самата Movie Roll, т. е. не е нужно да се стартира допълнително приложение за целта, макар че източникът на повечето клипове, разбира се, е вездесъщият YouTube.

Това обаче са най-скучните възможности на приложението - върхът на айсберга, така да се каже. Movie Roll може да ви даде доста точни препоръки – например да ви покаже подобни филми на този, който сте харесали. Ако, да речем, става дума за Iron Man 3, ще видите линкове не само за останалите части от поредицата, но и за другите нашумели кино хитове, базирани на Marvel вселената.

Евентуалните препоръки, които ще получите, могат да са дори още по-специфични за вашия вкус и предпочитания. За целта Movie Roll ще ви зададе бърза серия от уточняващи въпроси и на базата на вашите отговори ще формира списък от потенциално интересни за вас заглавия.

Но това не е всичко, както обичат да казват във WS Teleshop! Освен това в Movie Roll ще откриете и бързи препратки към Топ 10 на най-актуалните DVD и Blue Ray рилийзи, списък с предстоящи продукции, плюс съответната информация и трейлъри за тях, дори секция за случайна селекция, която ще ви даде произволно предложение за добър филм.

Интересното е, че всички заглавия, включени в Movie Roll, са организирани по категории и жанрове, но не в скучни теми като "спортни", "драми" или "екшън". Вместо това ще откриете категории като "пътуване във времето", "филми с най-оригиналните развръзки за всички времена" и "стиймпънк".

Най-готиното на Movie Roll e, че въпреки впечатляващо солидните си възможности тя е напълно безплатна, а единственото повече, което предлага платената й Pro версия (с цена 2 долара), е, че премахва рекламите, които иначе ще трябва да изтърпите във Free варианта.

Сподели.