Motorola RAZR - за тези, които не търсят поредния iPhone

Pinterest LinkedIn +

За феновете на Motorola, брандът RAZR (от леко изопачената английска дума razor - бръснач) е доволно познат и от близо седем години е синоним на високо качество и оригинален дизайн. Всъщност, днес марката е толкова популярна, че в САЩ тя често се свързва с идеята за "фешън телефони".

Последното попълнение в голямата фамилия RAZR устройства също не разочарова. Motorola са създали един меко казано впечатляващ Android смартфон, който със сигурност ще притесни Samsung с техния Galaxy S II и HTC Sensation XE.

RAZR дизайн

Мдам, ако има модел в серията, който да заслужава името "бръснач", определено това е новият RAZR. Макар повечето мобилни телефони от този клас (голям сензорен екран, бърз процесор, камера/и) да копират повече или по-малко иконата iPhone, Motorola са се постарали да придадат на RAZR собствена индивидуалност и характерно излъчване.

Впечатление прави изключително тънкия корпус на телефона - едва 7.1 мм с тегло 127 грама. За да постигнат това, инженерите на компанията са разработили специална ултра слим батерия, а за да са сигурни, че въпреки дебелината си RAZR ще е достатъчно здрав и надеждно защитен от механични повреди при натиск, те са прибавили стабилен заден панел от кевлар.

Формите на телефона са изящни и с меки извивки, като апаратът е леко удебелен в горната си част, където се помещава вградената тилова камера.

RAZR опции

Естествено, както повелява възприетата напоследък пазарна традиция, RAZR идва с високо производителен двуядрен процесор с тактова честота 1.2 GHz и огромен Super AMOLED Plus дисплей с диагонал от 4.3 инча. Въпреки тези два параметъра (които са сред основните "виновници" за бързото изчерпване на батерията), Motorola обещават до 12.5 часа време за разговори.

Телефонът разполага с чифт камери - фронтална с резолюция 1.3 МР (HD,720р) и тилова (8 МР с възможности за Full HD видео запис - 1080р). Страхотна екстра е и специалното нано покритие, което защитава телефона едновременно от надраскване и от навлажняване - разбира се, става дума за напръскване с вода, а не за стопроцентова водонепропускливост.

RAZR разполага и с доста богат набор от интерфейсни опции за свързване - като се започне от Micro USB и HDMI конектори, през DLNA поддръжка (поточно предаване на мултимедийни файлове директно от РС или Mac), WiFi, Bluetooth и 4G комуникационни възможности. Наличен е, разбира се, и GPS модул, както и електронен компас.

Въпреки че се появява на пазара малко след излизането на най-новата Android версия 4.0 (Ice Cream Sandwich), RAZR се доставя с по-старата Android 2.3.5 Gingerbread. За сметка на това, бъдещите му собственици няма да могат да се оплачат от пространство за съхранение на данни - телефонът разполага с цели 16 GB вградена памет и допълнителна 16 GB SD карта (с опция за инсталиране на 32 GB).

RAZR като цяло

Макар, че вероятно ще е малко по-скъп от конкурентни модели като Samsung Galaxy S II, новият RAZR има с какво да привлече вниманието на всеки, търсещ изящен "фешън" смартфон извън диктата на вездесъщите Apple. Още повече, днес, когато всеки втори GSM от този клас носи прословутото "ябълково" лого, притежанието на нещо, което не се казва iPhone, си е направо атестат за нестандартно мислене.


Сподели.