Monty Python връхлетя с шпагат Google Play и App Store с The Ministry of Silly Walks

Pinterest LinkedIn +

Само месец след рилийза на The Junior Mint – адаптация на един от култовите епизоди от вечния "Зайнфелд" в браузер базирана мини видеоигра – друга класика се пренася във вселената на виртуалната действителност под формата на интерактивен мобилен римейк.

Това е един от шедьоврите на Monty Python – скечът The Ministry of Silly Walks – с участието на Джон Клийз в ролята на агент към Министерство на глупавите походки, оглавяващ отдела, който осигурява финансиране за "изобретяването" на шантави начини за придвижване.

Играта (платен endless runner без in-app транзакции!) е дело на независимото студио Boondoggle Studios, което си е осигурило лиценза върху интелектуалната собственост, за да превърне петминутния филм от 1970 година в изключително забавно игрално преживяване, достъпно за потребителите на iOS и Android устройства.

Нещо повече – самият Джон Клийз е озвучил своя персонаж в Monty Python's The Ministry of Silly Walks The Game, имайки значителен опит в дублирането на видеоигри зад гърба си (достатъчно е да споменем Fable 3, Jade Empire и The Elder Scrolls Online).
Сподели.