Кен Ливайн все още иска да направи BioShock Vita

Pinterest LinkedIn +

Кен Ливайн сподели с феновете си в Twitter разочарованието си от факта, че така и не успя да се пребори за възможността да реализира проекта за създаването на BioShock игра за PlayStation Vita, представен за първи път по време на пресконференцията на Sony на E3 2011.

Въпреки че през февруари 2014 година направи тотална реформа в Irrational Games, освобождавайки почти всички служители на студиото, за да смени перспективата и да насочи усилията си към създаването на по-малки, дигиталнодистрибутирани игри, Ливайн явно не се е отказал от идеята да разшири света на BioShock с още една игра. Той описва Vita проекта като тактическа ролева игра, ситуирана в Rapture (от времето преди утопичната мечта на Андрю Райън да рухне), с механика в стилистиката на Final Fantasy Tactics.

По думите на Ливайн съдбата на BioShock Vita е в ръцете на Sony и 2K Games, които явно говорят на различни езици, когато застанат от двете страни на масата за преговори, а самия той има желание да се заеме сам с проекта, но това не е толкова лесно от юридическа гледна точка.

"Аз все още обичам моята Vita", споделя 47-годишният американски дизайнер, чието име буди огромен респект у представителите на съвременната гейм индустрия.

Сподели.