Можем ли да предвидим Aпокалипсиса?! Дебютен трейлър на sci-fi трилъра Take Shelter

Pinterest LinkedIn +

Можем ли да предвидим бъдещето?! И дали въобще някой би ни повярвал, ако предскажем предстоящия Апокалипсис?! Отговор на тези въпроси дава новото предложение на режисьора Джеф Никълс (Jeff Nichols) - Take Shelters.

Sci-fi трилърът разказва историята на младия Къртис, който води обикновен живот със съпругата си Саманта и глухонямата си шестгодишна дъщеричка Хана в малко градче в Охайо... поне до момента, в който започва да сънува ужасяващи кошмари.

В тях неизвестна природна сила унищожава абсолютно всяко живо същество на планетата, слагайки край на човешката раса. С нарастваща параноя, Къртис започва да вярва, че всичко е предназнаменование и той е призван да спаси Земята.

Но когато започва да строи бункер в двора на къщата си и да се държи твърде странно, за да спаси семейството си, всички около него решават, че единствената реална заплаха е самият той и налудничавите му идеи.

Take Shelter е вторият пълнометражен опит на Джеф Никълс и също както при дебюта му - Shotgun Stories, режисьорът се доверява за главната роля на Майкъл Шанън (Michael Shannon), когото помним от блестящото му изпълнение в Revolutionary Road с Леонардо ди Каприо (Leonardo diCaprio) и Кейт Уинслет (Kate Winslet), за което бе номиниран за Оскар.

Партнират му Джесика Частейн, Кати Бейкър и Шиа Уингам, които приковават вниманието ни, докато филмът се появи официално на екран извън премиерата си на фестивалите в Сънданс и Кан. Чакаме го и в България в началото на октомври, а дотогава - кадри от Take Shelter, постери и трейлър.


Сподели.