Модерен театър дебютира с "Клас" на Ивайло Христов

Pinterest LinkedIn +

Новата театрална формация - "Модерен театър" ще представи първото заглавие от своя репертоар на сцената на Учебен драматичен театър Натфиз "Кръстьо Сарафов". Премиерата на пиесата "Клас" под режисурата на Ивайло Христов, ще се състои на 11 декември.

Постановката "Клас" е базирана на сценария на едноименния филм на Илмар Рааг. Главните роли в нея поверени на Искра Ангелова, Кристина Янева, Пламен Сираков, както и на абсолвенти от класа на проф. Пламен Марков в Натфиз.

Пиесата е част от програмата "Стартът на младите" - първият проект на новосформирания частен "Модерен Театър". Целта на инициативата е да представя съвременни драматургични текстове и млади имена в областта на театралното изкуство.

"Модерен театър" се помещава в бившия Дом на Българо-съветската дружба, като идеята на екипа е сградата да бъде трансформирана в модерно културно средище. Сред режисьорите на "Модерен театър" са авторът на "Дзифт" - Явор Гърдев, Стоян Радев, Людмил Тодоров, а актьорският състав включва театрални звезди като Стефания Колева, Бойка Велкова, Касиел Нова Ашер, Иван Радоев и други.
Сподели.