Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

Pinterest LinkedIn +

По какъв начин отдалеченият видео достъп помага за наблюдението на вашите охранителни камери в личния живот или в бизнеса?

Хората често се питат как да наблюдават своите охранителни камери, когато са далеч от дома или бизнеса си. В края на краищата те водят динамичен живот, влизат и излизат от работа, ходят на почивки и изпълняват поръчки, така че инвестирането в отдалечена система за видеонаблюдение е от решаващо значение за благосъстоянието и безопасността на вашия дом или бизнес. Едно от основните предимства на IP видеонаблюдението е, че можете да наблюдавате, където и да се намирате. Напредъкът в технологията за видеонаблюдение позволи да виждате вашата отдалечена охранителна камера от всеки компютър или смартфон с интернет връзка.

Какво представлява дистанционното видеонаблюдение?

Дистанционното видеонаблюдение позволява на потребителите да виждат в реално време на компютър или лаптоп това, което ги интересува, от почти всяка точка по света с достъп до интернет. За да направите това, просто въведете IP адреса на вашата мрежова камера за сигурност в интернет браузър, както бихте направили с уеб сайт. Това се извършва чрез DDNS. След като го конфигурирате и сте получили IP адрес за преглед онлайн, можете да започнете да наблюдавате вашата система от ip камери. Камерите за отдалечена защита обикновено са съвместими с широк кръг от уеб браузъри. 

Какво представлява мониторингът за мобилни устройства?

Отдалеченото мобилно видеонаблюдение изкачва наблюдението на съвсем ново ниво. Няколко производители на IP камери предлагат безплатни мобилни приложения за наблюдение, които ви дават възможност да преглеждате и управлявате камерите си за сигурност от смартфон или таблет като iPhone, iPad или Android. Много от тези приложения за сигурност ви позволяват да разглеждате едновременно няколко камери, да контролирате настройките на PTZ, да гледате записани изображения, да търсите в архивирани кадри, да възпроизвеждате събития и много други. Точно както бихте виждали камерите за сигурност на отдалечен компютър / лаптоп, ще трябва да имате интернет план за данни и IP адрес. Дистанционното видеонаблюдение е идеално за потребители, които често отсъстват и следователно не могат да бъдат в локалната компютърна система, където са свързани техните IP камери.

Как може да ви помогне дистанционното видеонаблюдение и мониторинг за мобилни устройства?

Дистанционното видеонаблюдение или мониторингът за мобилни устройства не изисква да сте "на място", за да видите или управлявате вашата система от охранителни камери. Също така не се ограничавате с мониторинг само на една камера, а на цялата система за видеонаблюдение. Повечето приложения за видеонаблюдение осигуряват едновременно гледане и опции за няколко сайта, така че да можете да проверите всичките си отдалечени охранителни камери във вашия бизнес или в дома си.

Например чрез мобилното ip видеонаблюдение е страхотно, когато сте на почивка или отсъствате за повече време. Ако имате инсталирана система от няколко камери, можете да продължите своето наблюдение на бизнеса или имуществото си, както и да получавате известия, ако устройствата открият външна намеса. Вече не е нужно да сте на точното местоположение, за да наблюдавате какво се случва с вашето имущество, и не се ограничавате по никакъв начин. Видеонаблюдението никога не е било толкова лесно. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.