Мобилен телефон пламна под възглавницата на дете

Pinterest LinkedIn +

Няма спор, че мобилните телефони са неизменна част от нашето ежедневие.

Освен че ни свързват с най-любимите ни хора, те са и средство за забавление. Чрез множество приложения, доста от които са напълно безплатни, можем постоянно да се информираме за световните новини, да разберем прогнозата за времето (това "лято" тази екстра ни е безкрайно необходима) или просто да си прекараме свободното време, играейки на някоя игра.

13-годишната Ариел Толфрий от Тексас, както повечето от нас, е фен на своя мобилен телефон или даже е пристрастена към модерната джаджа, щом се е стигнало дотам, че да спи през нощта с устройството под възглавницата си.

Дали е очаквала Феята на зъбките (странно е, че си представяме в този роля Дуейн Джонсън-Скалата) да й смени стария телефон с чисто нов?

Момичето разказва пред Dallas-Fort Worth Fox, че се е събудила заради миризма на нещо изгоряло.

"Не обърнах много внимание и си легнах отново. След това отново се събудих, но тогава миризмата беше много по-осезаема."

Нейният баща добавя, че целият апарат се е разтопил и дори сега не може да се каже, че разтопената пластмаса е била някога телефон.

Ариел не е спазила едно от правилата за правилната употреба на мобилното устройство, а именно да не го покрива със завивка или друг материал. Неспазването на това правило довежда до ограничаването на въздушния поток, а това предизвика самозапалване.

Все пак семейството е обезщетено с чисто нови телефон, матрак, спални завивки и възглавница.

Сподели.