МО.: "Три Уши" е място с душа

Pinterest LinkedIn +

Култовият столичен ъндърграунд клуб "Три уши" отново отвори врати за активна дейност след две години затишие. Мястото е познато на феновете от времето, когато се наричаше "Пънк" и много от тях все още използват старото му име.

Клубът се намира в София на едноименната улица – "Три уши" N1 и е особено гостоприемен към посетители, които го възприемат концептуално. Смислово парадкосално звучи, но мястото носи аура на елитна ъндърграунд сцена.

Avtora.com се срещна с МО. - мениджър, ПР и диджей на "Три Уши", за да разбере повече за клуба и предстоящите събития в него.

МО. е създател и първи артист на Invitro Independent Music - лейбъл, който се занимава с организиране на партита и продуциране на "по-трудно смилаема музика" за българската музикална сцена.

През 2007 година артистът издаде отдавна подготвяния си албум "Loveblaster". Към настоящия момент МО. е лицето, което преговаря с групи за участия в "Три Уши", прави диджей сетове и организира тематични вечери в клуба.

МО. се грижи атмосферата в "Три Уши" да бъде в светлите нюанси на тъмното и да предразполага феновете към незабравими преживявания.
Нина Kосева: Здравей, MO.! Разкажи ни какво се случва в момента с "Три Уши"?

МО.: Клубът беше прекратил активен живот известно време с фийдбек в сърцето на ъндърграунд нощна София. Сега имаме амбиции да възобновим името му, да вложим много свежи сили и до наесен да си наваксаме това, което сме загубили. Силните моменти са малко в миналото и сега се опитваме да вдигнем клуба на крака. Претендираме, че "Ушите" е място с душа, на което се случват хубави неща. Нямаме претенция да сме лъскави и не искаме. По-ъндърграунд и по-старо място няма, нашето е ветеран в ъндърграунда.

Идеята е моята агенция – INVITRO Music, която се занимава с независими артисти, групи, букинг на диджеи, да съживи обстановката. Това вече започва да се случва с пълната клубна програма.


.: В кои дни работи клубът?

МО.: В момента сме активни в четвъртък, петък и събота. Другият месец ще имаме ивенти в понеделник, неделя и сряда. Идеята е неделята да свирят по-нови, алтернативни банди, а в четвъртъците да имаме жива музика с малко по-утвърдени и слушаеми неща, които хората познават. Петъците са вечерите, в които всеки човек излиза и концепцията е за нещо по-шарено и широко скроено. Съботите са INVITRO-вечерите, в които се случват тематични партита, наблягаме повече на ню уейв, дарк уейв, електро, индъстриал, малко по-ъндърграунд звучене.


.: Кажи за някакви конкретни събития, които ви предстоят.

Мо.: Скоро ни предстои парти на Depeche Mode, преди няколко дена имахме вечер на The Cure с прожекция на концерта им от Милано. Ще правим много тематични партита, които ще бъдат посветени на групи или на конкретни стилове в музиката. Другата седмица имаме афтър парти официално на Hocico, които ще имат концерт преди това в читалище „Христо Ботев”. Ще бъдем DJ Gorgon от Gorgon, които са организаторите, Gothprince и аз и ще направим афтър парти, на което ще слушаме цяла вечер индъстриъл.


.: Каква е концепцията за развитието на "Три Уши" занапред?

МО.: Идеята е "Три Уши" да се превърне в това, което е бил, дори да се получи нещо по-добро. Преди имахме много хубави моменти, в които правихме Marilyn Manson, Rammstein партита, всякакви концерти. Искаме да продължим в същата посока.


.: Има ли стилови ограничения в подбора на музика? Какъв е прагът за допустим комерс и дъното, под което не може да се слезе?

МО.: Няма стилови ограничения. Случват се от дет метъл до индъстриал събития, споменах Depeche Mode и The Cure вечерите. Може да се каже, че се въртим в малко по-китарния момент. Имаме алтернатив, готик, ню уейв като послание и концепция, но това не ни пречи да направим един чист рок или хеви метъл. Но със сигурност няма да направим концерт на Лепа Брена например.

За мен не е проблем да пусна и Бритни, но няма да му отива на мястото. Правя богати диджей сетове в "Ушите", за мен няма граници, мога да си позволя много неща от MTV например, да експериментирам, но се съобразявам с клуба все пак.


.: Може би малко мейнстрийм все пак намира място?

МО.: Не знам доколко Depeche Mode или Остава са мейнстрийм, Ревю или Милена...Всъщност за мен мейнстрийм е поп-фолкът, всичко друго не е. Известните банди – български или чужди, с които работим, не звучат лигаво и лесно смилаемо. Ние искаме публиката ни да е по-мислеща, да увaжава това, което слуша.
.: Ще каните ли например чуждестранни готик или индъстриъл банди? Какви други участия предвиждате?

МО: Да, например Division идват другия месец в София. Ще имаме специално парти преди концерта. Живите сериозни участия на готик банди ще започнат от септември. До края на юни ще имаме повече български банди.

В момента повече преговаряме, тъй като програмата не е напълно готова. Има някои изненади, които е рано да разкриваме. Трудно е финансирането на качествени банди. Например, направихме преди няколко месеца Assemblage 23, които са огромно име за индъстриал и ню уейв сцената, но за България феновете са шепа хора. Това са групи, които не могат да напълнят стадион или друга голяма сцена и нещата трябва да се случват в клуб. Тези концерти не са лесно смилаеми и това ги прави трудно осъществими.


.: Какъв е таргетът ви?

МО.: Таргетът е много разнороден. Според вечерите идва и специфичната публика. Тук могат да се видят музиканти, но и хора, които просто са минали да послушат музика. Спокойно на едно ню уейв парти можеш да видиш Клас, Ревю, Нова генерация просто да пият бира и да танцуват на любимата си музика.


.: Какво ново около събитията, които организира твоят лейбъл INVITRO Music?

МО.: Миналата година имаше доста силни моменти. Организирахме афтър парти на Мерилин Менсън, на което той присъстваше, заедно с цялата си група. Аз имах щастието да си направя единствената снимка с него, която беше позволена. След това имах три ивента с Анди Флетчър от Depeche Mode – два на морето, един в София.

Партитата, които INVITRO Music организира, отново ще се случват в "Три Уши" и това ще е всяка събота. Ще има ню уейв, индъстриал, електроклаш, пост пънк. Всичко ще е свързано с конкретна група, определено движение или стил.

На страницата на клуба феновете могат да следят програмата ни и да се ориентират своевременно какво предстои.

За Avtora.com: Нина Косева
Сподели.