Мишо Шамара

Pinterest LinkedIn +

Мишо Шамара e роден през 1972 г. с името Михаил Михайлов във Варна. Слуша хип-хоп музика от най-ранна възраст, а в началото на 90-те прави първите си музикални опити с групата си Хамбургер М1, която добива култов статус в родния му град.

 
10 години по-късно вече е звезда в национален мащаб и една от най-скандалните личности на родната музикална сцена.
 
За Шамара успехът идва със следващия му проект - Гумени Глави, който през 1994 г. продава 120 000 копия от дебютния си албум - абсолютен рекорд за времето си. 3 албума по-късно, в края на века Мишо Шамара се запознава с бъдещия си партньор Ванко 1 (по паспорт Иван Главчев), напуска Гумени Глави и започва солова кариера. Още първият му сингъл - нецензурния "Фенки, фенки", се оказва повече от успешен и превръща името Мишо Шамара в доминанта на родната хип-хоп сцена. Първият му диск като солов изпълнител - "Мой", отбелязва сензационни продажби в размер на 90 000 копия.
 
Мишо Шамара не пропуска възможност да декларира ненавистта си към поп-фолк музиката - за разлика от много свои колеги той се е зарекъл, че никога няма да направи съвместен проект с изпълнител от този жанр. Освен като изпълнител той се изявява и като продуцент; собственик е на звукозаписната компания R'n'B Records - монополист в промотирането на хип-хоп артисти и заглавия в България.
Сподели.