Миролюба Бенатова напуска bTV, поема по нов професионален път

Pinterest LinkedIn +

Журналистката Миролюба Бенатова - едно от най-популярните лица на bTV Новините и част от екипа на медията още от създаването ѝ преди 13 години - обяви, че се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път извън всекидневния поток на новините.

"Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път.

След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект, извън новините.

bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни, казва Миролюба Бенатова, която е сред най-награждаваните разследващи репортери в bTV, носител е на наградата "Репортер на десетилетието на bTV", а през последния ТВ сезон успешно се справи с предизвикателството и на водеща.

Едновременно с тази новина Телеман разпространи комюнике, с което обявява присъединяването на Бенатова към екипа на продуцентската компания и старта на работата по нов проект "без аналог в настоящата журналистическа практика, за който е рано да се говори".

"Ръководството на bTV благодари на Миролюба за изключителния ѝ професионализъм и отдаденост в работата, както и за огромната ѝ журналистическа смелост, неведнъж послужила за вдъхновение на много колеги в професията. Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред", казва се в официалното изявление на медията във връзка с решението на Бенатова.

Сподели.