Миро пусна обява за песен за "Евровизия 2010"! Научи подробностите!

Pinterest LinkedIn +

Поп зведата Миро, който ще представлява България на конкурса "Евровизия 2010" в Осло, прибегна до доста нетрадиционен подход за избор на песен.

"Обръщам се към вас приятелите на българската песен и ви каня заедно да постигнем успех за България. Затова всеки със способности в областта на музиката и желание да ги прояви, предлагам да го направи, като създаде свой авторски проект за българската песен в 'Евровизия 2010', съобразен с регламента на конкурса", се посочва в официалното обръщение на Миро.

Изпълнителят уточнява, че одобрените от него песни ще бъдат представени на организаторите от Българската национална телевизия.

Демо записите в mp3 вариант трябва да бъдат изпратени на адрес eurovision@miro.bg, като крайният срок изтича на 15 януари 2010 година.

Всеки желаещ може да изпрати също и CD с неговото авторско демо предложение за българската песен на "Евровизия 2010" на адрес София, ул. Московска № 39, ет.4, Б.Н.О.Миро бе избран да представлява България на "Евровизия 2010" след допитване до 51 музикални специалисти и институции. Именно този подход е част от новия регламент, който БНТ прие тази година.

Изпълнителят на хита "Губя контрол, когато" получи общо 10 гласа, оставяйки след себе си Поли Генова със 7 гласа и Нора от Music Idol 2 с 3 гласа.

Песента-победител ще бъде определена измежду общо 5 чрез зрителско гласуване със SMS-и и телефонни обаждания във финално шоу, което ще бъде излъчено пряко по БНТ.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.