Миро, Деси Добрева и Маги Джанаварова сред победителите от Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2010

Pinterest LinkedIn +

С истински фонтани, водопади и огромно количество вода ще остане в историята церемонията по връчването на 9-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2010.

Виж снимки от церемонията на БГ Радио>>

Сред големите изненади на вечерта обаче се оказа бившата вокалистка на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд - Деси Добрева, която грабна престижната статуетка за "БГ Изпълнителка" в конкуренцията на Галя (екс Каризма), Белослава, Мария Илиева и Маги Джанаварова.


Снимка: Avtora.com

Така, въпреки че не успя да надвие "големите" в бранша, победителката в шоуто Music Idol 3 все пак спечели наградата в категорията "БГ Дебют".

Както и се очакваше, представителят на България в "Евровизия 2010" - Миро, отнесе по-голямата част от призовете на 9-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио (3 от 4, за които бе номиниран). Поп звездата бе определен за "БГ Изпълнител" на 2010 година, обирайки статуетките и за "БГ Песен" и "БГ Видеоклип" за хита си "Убиваме с любов".


Снимка: Avtora.com

Самият Миро не можа да присъства на водната церемония в зала 1 на НДК, поради ангажименти в Македония, свързани с актуалното му европейско турне в подкрепа на избора ни за "Евровизия" - "Ангел си ти".

Отличието за "БГ Дуо/ Трио" отиде при Мария Илиева и Кийт Томпсън за съвместното им парче Truly. По традиция, Графа също не се размина без награда, побеждавайки в категорията "БГ Текст" за песента "Оставяш следи".


Снимка: Avtora.com

Най-добра "БГ Група" на 2010 година станаха Deep Zone Project, a колегите им от Те спечелиха статуетката за "БГ Албум" за проекта "Като нея".

Рок дамата на България Милена Славова бе удостоена със специалната награда за "БГ Вдъхновител". Заедно с колегите си Димитър Ковачев-Фънки и Денис Ризов, Милена изпълни едно от най-емблематичните парчета в своята кариера, "Ха Ха".

Виж още снимки от церемонията на БГ Радио>>

Всички победители:

БГ Дебют  - Маги Джанаварова

БГ Песен - Убиваме с любов - Миро

БГ Текст - Оставяш следи – текст Графа

БГ Изпълнител - Миро

БГ Изпълнителка - Деси Добрева

БГ Албум - Като нея - Те

БГ Дуо/Трио -  Мария Илиева и Кийт Томпсън

БГ Група - Deep Zone

БГ Видеоклип - Убиваме с любов - Миро, реж. Силвестър Лолов

БГ Вдъхновител - Милена Славова

Сподели.