Minecraft, Red Dead Redemption триумфираха на церемониите на GDC 2011

Pinterest LinkedIn +

Java-базираната sandbox игра Minecraft на шведското студио Mojang спечели топ отличията на единадесетите награди Independent Games Festival, чиято церемония бе включена в 25-то издание на ежегодната Конференция на производителите на игри (GDC), проведена в Сан Франциско.

Minecraft, която по-късно през 2011 година ще бъде портната за iOS и Android, бе отличена със Seumas McNally Grand Prize за "Най-добра независима игра" и "Наградата на публиката". С награди от Independent Games Festival се сдобиха и Bit.Trip Runner, и Amnesia: The Dark Descent, както и Helsing's Fire, на която бе присъдена наградата за "Най-добра мобилна игра".

На втората, но не по значимост церемония, включена в GDC – Единадесетите годишни награди Game Developers Choice – с топ отличието "Игра на 2010" и още три награди триумфира Red Dead Redemption, която бе обявена за най-добра игра на 2010 година и от Spike TV. Minecraft спечели три награди и на тази церемония – за "Най-добра дебютна игра", "Най-добра даунлоуд игра" и отличието за "Иновация".

С наградите на Производителите на игри се сдобиха още Mass Effect 2, iOS хитът Cut the Rope, Xbox Live Arcade ексклузивната Limbo, Питър Молиньо и Ю Сузики. GDC 2011 стартира на 28 февруари и приключва на 4 март.

Сподели.