Милко Калайджиев: Каква война между попфолк и рап?! Ицо Хазарта пееше мои песни в Къщата

Pinterest LinkedIn +

Попфолк звездата Милко Калайджиев стана осмият съквартирант, който напусна VIP Brother 3. Часове след излизането си, певецът сподели пред Аvtora.com мнението си за шоуто, кой е в основата на скандалите в Къщата и има ли все още реална битка между попфолк гилдията и рапа.

Митко Попов: Г-н Калайджиев, как прие семейството ви участието ви в шоуто? Какви бяха първите им думи към вас?

Милко Калайджиев: О, откакто съм станал тази сутрин, говорим през четвърт час по телефона. Много се радват, че най-сетне ще се видим. Не знам дали знаете, но излязох точно на 40-тия ден от началото на шоуто. Малко неприятно, но пък не съм особено суеверен.

Колкото до изявите ми, и те, а и аз самият съм доволен от себе си. Направих това, за което се бях съгласил да вляза - изкарах добри суми за каузите и се прибирам с чувство на изпълнен дълг.

.:Разбрах, че по договор е трябвало да излезете една седмица по-рано?


Милко Калайджиев: Да, така е наистина. Имах клауза, че участието ми трябва да е точно един месец. В крайна сметка останах и една седмица в повече, но не съжалявам. Пак казвам - свърших си работата.

.:Ще продължите ли да контактувате с останалите съквартиранти и за в бъдеще?


Милко Калайджиев: Да, задължително. Много хубави, добри момчета имаше в Къщата. Не, че и момичетата не са хубави, ама те бяха в другата спалня. Спомням си, като бях в студиото и ми зададоха един въпрос: Хайде бе, Милко, няма ли да има секс в това шоу? Е как да има, тези хора ги познава цяла България, дори и да се харесат, никога няма да направят някоя подобна глупост, да ги снимат камерите.

Аз уважавам всички и макар да не мога да кажа, че станахме близки приятели, то със сигурност вече сме поне добри познати. Ако имам нужда от услуга или пожелая да се видя с някой, ще го направя. Всички вътре сме си разменили телефоните и дори по Коледа, Нова година, някой празник може и да се съберем заедно да полеем повода. Иначе специално на мен любимци са ми Тошко, Део и Саша. А, и Мария Гроздева - страхотен човек е.

.:Как ще коментирате скандалите в шоуто? Спомням си, че преди време казахте, че звездите в Къщата са олицетворение на българския характер в чужбина. Какво точно имахте предвид?

Милко Калайджиев: Това е едно мое наблюдение. Знаете, че аз пътувам страшно много - пея непрекъснато в Испания, Германия, Турция, Холандия и куп други страни, така че имам възможност да се виждам с българските колонии. Особено обаче това важи за Америка, където бях за повече дни - за месец и половина. И тогава непрекъснато ме канеха наши сънародници - Милко, ела да ни гостуваш за няколко дни и аз приемах.

Тогава ми направи впечатление, че всеки започва да говори против другия. Като са заедно, са първи приятели, щом обаче останат сами и се почва - а, бе този, ако го знаеш какъв е... Една такава, ужасна завист има между българите. И в Канада - в Торонто беше същото. В Денвър пък са съвсем затворен кръг - има, няма 20 българи, точно както бяхме във VIP Brother. И в Къщата, минат 20 дни и се почнат същите изпълнения.

Всеки започва да говори зад гърба на другия, ужас беше. Аз и до момента не мога да си обясня защо се получава така. Ето, шоуто ще трае два месеца, а не можахме да издържим и толкова. Толкова ли е трудно да запазим едно уважение, едно добро поведение за 60 дни...

.:Конкретно скандалът между Аня Пенчева и Ивайла Бакалова ли имате предвид или говорите и за други конфликти в шоуто?


Милко Калайджиев: Така и не разбрах откъде тръгна този скандал между двете. Факт е обаче, че първа си тръгна новата Мис България - Антония Петрова. И тя си тръгна безкрайно огорчена, без да крие защо си отива - заради лошото отношение от страна на Ивайла към нея. Сега и Аня Пенчева излезе пак заради нея, всеки може сам да си прави изводите.

Ето, онази вечер, когато двете се помириха и върнаха обратно в Къщата, отново Ивайла бе в основата на конфликта и имено нейната постъпка доведе до окончателното напускане на Аня. Тогава дори и Мария Гроздева много се възмути и поздразни, извика Ивайла и й каза: "Не мога да те разбера, защо не остави Аня да се изкаже, какъв човек си ти..... И е така, бивша Мис България, но не дава на никой нищо да каже, винаги последната дума трябва да е нейна...

.:Разбирам, че очевидно ябълката на раздора е Ивайла Бакалова. Ако тя напусне шоуто, ще утихнат ли конфликтите вътре?

Милко Калайджиев: Оо, вече нямам и идея какво ще става в тази къща... Трудно е да се предскаже, защото определено има и други трудни характери вътре. Тошко няма шанс да се промени и няма да се предаде лесно. Део пък е такъв симпатяга, шета, готви. Знае се кои са хората, които правят шоуто, то си личи от отношението на публиката, харесва ги много. Те няма да си предадат коня така лесно, независимо от всичко.

.:Не мога да не ви попитам и за скандала с Ицо Хазарта, който се разрази на Великден. Защо не приехте нападките му на шега, а реагирахте толкова сериозно?

Милко Калайджиев: Знаете ли, предишната вечер излизах на участие в Силистра и се прибрах в 6 сутринта буквално капнал. Въобще не съм имал намерение да се карам с когото и да било. Станах на обяд, посвирих, позабавлявахме се всички и тогава почнахме да пием. И Ицо явно прекали с алкохола и стана страшно. Започна да се заяжда с мен, да ме блъска, обижда. Всички започнаха да се споглеждат, че става прекалено агресивен и опасен.

Аз първоначално приех всичко на шега, но после директно го помолих - "Ице, легни си, утре дори няма да помниш какво си правил". Отиде, легна, но наговорил такива долни неща срещу мен в спалнята, просто не му прави чест. Намесил и децата ми, щял да им счупи ръцете. Нямам думи просто, аз ако го бях чул, какво щеше да става, не смея да мисля.

После пак стана и продължи с простотиите, събори Божидара на пода, тя се удари, милата... Опитах се да избягам от него и отидох в женската спалня, а той и там дойде. Жените се уплашиха от него и се покриха под юргана.. Аз бях изключително толерантен, даже другите ми се чудиха как съм издържал..

.:В тази връзка, мислите ли, че все още продължава войната между поп фолка и рапа? Смятате ли, че именно това е било в основата на отношението му?

Милко Калайджиев: Каква война между поп фолк и рап, всичко беше заради алкохола. Та то преди това, Ицо, като беше трезвен и пееше мои песни вътре. Дори и аз се учудих и се смея: Ице, ти мина на поп фолк ли, друже? А той ми отговаря, какво да правя, купон. И си пляснахме дружески ръцете, всичко беше наред. Какво му стана после, не знам...

.:В такъв случай бихте ли направили един дует с някоя рап звезда от българската сцена - с Хазарта, Мишо Шамара например?


Милко Калайджиев: Задължително ще направя, дори вече сме уговорили. Ще е общ проект с Устата. Като излязох от Къщата и бях на участие, се засякохме с него и се разбрахме да направим една съвместна песен. Все още обаче всичко е в прекалено ранна фаза, но при всички положения ще го реализираме.

.:Не знам дали знаете, че Устата издаде и хит, свързан с шоуто, със събитията вътре. Да очакваме ли и от вас подобна изненада, ще чуем ли за пиленцата на Батко в Къщата?


Милко Калайджиев: Аз разбрах за тази песен на Устата, но все още не съм я чувал. Предполагам, че е много интересна, добра идея му е хрумнала безспорно. А поне за мен, за момента не съм мислил за подобни хитове.


.:Как смятате, че участието ви във VIP Brother се е отразило на имиджа ви?


Милко Калайджиев: Като излязох, бях на гости на Гала и там се запознах с журналистката Кристина Патрашкова. Тя вика: "Милко, аз не слушам вашата музика, извинявам се за което, но съм очарована от вашето поведение и държание в шоуто. Смятам, че сте достоен
пример за всеки човек". Не знам какво е мнението на повечето зрители, но аз безспорно страшно уважавам Патрашкова като критик и се надявам, че мнението й е меродавно за повечето хора в България.

.:Последен въпрос - какви са професионалните ви планове в близко бъдеще? Какво да очакват феновете на Милко Калайджиев?

Милко Калайджиев: Имам страшно много участия - през следващата седмица съм в Свищов, Банско, Хасково, въобще програмата ми е запълнена до края на месеца. Съвсем скоро ще излезе и новият ми видеоклип - към една страхотна балада, нарича се "Един живот". Смея да твърдя, че съм направил изключително добра песен.

Освен това имам и едно ново парче, което е бързо и се доближава изключително много до поп-жанра. Трябва обаче първо да го обсъдя с режисьорите си, да видим как ще успеем да го реализираме. За лятото със сигурност ще търся нов хит. Въобще, аз съм един от най-активните изпълнители в България и смятам да си остана такъв и занапред.

Сподели.