17 Март 2018, 08:09

Мила Христова е новото лице на Sofia Fashion Week AW 2017

Google+ Pinterest LinkedIn +

Директно от световната модна сцена и веднага след участието си в London Fashion Week българският модел Мила Христова стъпва на модния подиум на Sofia Fashion Week AW 2017.

Освен че е новото лице на Софийската седмица на модата, Мила Христова ще бъде и водеща на официалното откриване на модния форум в България, който стартира на 26 септември и ще продължи до 29 септември в зала EFE на хотел "Маринела".

Мила Христова е завършила средното и висшето си образование в Лондон. Красивият български модел има диплома от "Lancing College", бакалавър е по ПР, медия и културология в "London College of Communications" и е магистър на науките по стратегически маркетинг от "London School of Business and Finance".

В Милано Мила Христова дефилира за Who is who, Moschino, Cheap and Chic, See by Chloe. По време на седмиците на модата в Лондон тя е дефилирала за английски дизайнери, както и за известния бранд за висша мода "Колчагов Барба", чийто дизайнер е българинът Светослав Колчагов – дизайнер на годината за 2016 г., отличен от Академията за мода.

Снимки на Мила Христова се появиха в британския "Вог" веднага след последното ревю на "Колчагов Барба" в Лондон. Тя е работила за Donna Karen, Iceberg и академия за коса Aldo Coppola.

Снимала е два филма за Fashion TV – с бельото на Ан Съмърс и с тоалетите на Джуди Ву. Участвала е в рекламни кампании на "Лореал" (Shu Uemura) "Кока Кола", "Хюндай", в множество фотосесии за "Харпърс Базар", "Гламър", "Космополитан", "Грация", "Хелоу", "Ева", "Мода", както и за Dreaminglеss, Estela Magazine, Elements Magazine.

В България Мила Христова е била лице на церемонията за връчване на престижните годишни наради на Академията за мода "Златна игла 2016".

Сподели.