Мик Джагър сформира нова банда с Деймиън Марли, Джос Стоун

Pinterest LinkedIn +

За първи път от близо половин век - времето от сформирането на The Rolling Stones до днес, фронтменът на една от най-успешните рок групи на всички времена, Мик Джагър (Mick Jagger), е част от друг музикален проект, който, предвид реномето на музикантите, участващи в него, има статута на супергрупа.

Началото на Super Heavy поставя Дейв Стюарт (Dave Stewart) от Eurythmics преди две години, свързвайки се с Джагър, с когото не само се познава от дълги години, но и е работил заедно - той е продуцент на някои от парчетата, включени във втория му солов албум Primitive Cool, както и на оригиналните песни, включени в саундтрака на филма Alfie от 2004 г.

Стюарт предлага на Джагър да експериментират заедно в студиото и да сформират фюжън проект с още няколко музиканти. След множество телефонни разговори с цял свят, към тях се присъединяват Джос Стоун (Joss Stone), Деймиън Марли (Damian Marley) и носителят на Оскар за оригинална филмова музика – А. Р. Рахман (A.R. Rahman), всеки от които повлиява върху звученето на първия запис на Super Heavy - името, чието авторство се приписва на Марли.

Въпросният, все още неозаглавен запис трябва да излезе през септември и включва четири вокала - на Стоун, Марли, Джагър и Стюарт; фронтменът на Stones обаче не се е ограничил с обичайната си роля, а е записал партии на китара и хармоника. На този етап  Super Heavy нямат планове за турне. Запитан дали Rolling Stones имат такива, Джагър увърта: "Нямам новини за вас в момента. Сега аз, нали виждате... сега просто правя това (Super Heavy)".

Сподели.