Михаела Маринова с дебютен албум напук на кризата

Pinterest LinkedIn +

Миналата седмица трябваше да се състои първият голям концерт на Михаела Маринова, за който тя и екипът ù се подготвят от месеци. На сцената на столичен клуб певицата щеше да представи дебютния си албум в компанията на музикантите Ангел Дюлгеров (китара), Пламен Денчев (пиано), Радо Казасов (барабани) и Евден Димитров (бас).

Концертът отпадна заради ситуацията с коронавруса, сега е с нова дата през май, но от "Вирджиния Рекърдс" решиха да не отлагат премиерата на албума въпреки затворените магазини, въпреки невъзможността за срещи с публика и въпреки че целият екип на компанията и самата Михаела са по домовете си.

Звездата на Михаела Маринова изгря в третия сезон на "Х Фактор", когато младата певица достигна до финалния концерт на предаването. Дебютната песен на Михаела Маринова се казва "Стъпка напред" и ù носи отличия като "Най-добър дебют", "Най-добра песен" и "Най-добро видео" от Музикалните награди на БГ Радио. Следват "Не ти ли стига", "Един срещу друг", "Листата падат" с участието на дуото Павел и Венци Венц (Pavell & Venci Venc’), "Очи в очи", "Само теб", дует с Любо Киров на хита му "Мога" и излезлият преди дни авторски дебют на певицата "Страх от самота".

Междувременно с майсторските си превъплъщения певицата печели и публиката на два телевизионни формата – "Като две капки вода" и "Маскираният певец".

Дебютният ù албум е извоювана мечта за нея. Освен всичките ù хитове в него влизат и няколко неиздавани до момента парчета – "Следвай моя глас", "Другата стая", "Моят сън" и "Винаги ще има утре".

Сред авторите на песните в него са шведският тандем Ollipop и Holly Martin, написали песента "Стъпка напред", румънският хитмейкър Кристиан Тарчеа-Мonoir, както и звездният отбор от съмишленици в лицето на Павел Николов, създал голяма част от песните в албума, и колегата му Венцислав Чанов (Pavell & Venci Venc’), Дара, Михаела Филева, Кристиан Костов, Любо Киров, Евгени Димитров-Маестрото и други.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.