Миграцията на паламуда

Pinterest LinkedIn +

България, 2011, 85 мин. Режисьор: Людмил Тодоров. Сценарист: Людмил Тодоров. С участието на: Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Гергана Стоянова, Кенуъд Хил, Ицхак Финци и др. Комедия.

За филма:

"Миграцията на паламуда" е филм на режисьора Людмил Тодоров. Ако името му ви звучи познато, вероятно го свързвате със заглавия като "Любовното лято на един льохман", "Емигранти" и "Шивачки". Освен режисьор, той е и сценарист и на трите филма. Негово дело е и сценарият на "Миграцията на паламуда".

Оператор на лентата е Рали Ралчев, чиято филмография включва впечатляващи заглавия не само от българското кино през последните две десетилетия, като "Парчета любов", "Писмо до Америка", "Разследване" и "ТИЛТ", но и в световното – "Самсара" и "Лунен татко".

Не по-малко впечатляващ е и актьорският състав на филма. Главните роли са поверени на Христо Мутафчиев ("Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Под прикритие") и Стефан Вълдобрев ("Светът е голям и спасени дебне отвсякъде", "Стъклената река"). Партнират им Велко Кънев ("Оркестър без име", "Бон шанс, инспекторе", "Стъпки в пясъка", "Още нещо за любовта") и Ицхак Финци ("Щурец в ухото", "Господин за един ден", "Откраднати очи", "Пазачът на мъртвите").

Историята:

Двама бащи ( Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев) и техните синове (Владимир Зомбори и Никола Стоянов) се опитват да се справят с трудностите на живота, които често ги поставят в комични ситуации. И успяват да съхранят надеждата си, връпреки неуспехите.


Сподели.