Might and Delight (екс GRIN) анонсираха първата си игра – Pid

Pinterest LinkedIn +

Шведското студио Might and Delight, създадено от бивши служители на фалиралата гейм компания GRIN, производител на заглавия като Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 1 и 2, Bionic Commando Rearmed, Bionic Commando и Terminator Salvation, обяви първия си проект – фентъзи платформен екшън адвенчър, озаглавен Pid.

Играта се разработва за повече от една платформи, но единствената потвърдена за момента е PC, и ще бъде издадена единствено в дигитални формати през 2012 г.

Двеминутният дебютен трейлър на Pid дава ясна представа за естеството и визията на геймплея и главните действащи лица в него – малко земно момче и подобните на роботи жители на мистериозна планета, на която героят, чието оцеляване ще зависи от интелекта и ловкостта на играчите, се е озовал не по собствено желание.

Сам или с помощта на един приятел, играчът ще трябва да разконспирира и елиминира причината, възпрепятстваща завръщането на момчето на земята. 

Освен с фантастичната и като съдържание, и като изпълнение околна среда и разнообразни нива, играта ще се отличава от средностатистическите заглавия в платформения жанр по интегрираната в нея технология, "позволяваща на играчите да манипулират мощна сила, чрез която да маневрират из нивата по хиляди уникални начини". Това включва "смяната на местоположението на обектите и неприятелите, отклоняването на куршуми, активирането на съоръжения и промяната на структурата на нивата".

Might and Delight започна съществуването си през 2010 г. и има в редиците си ветерани в индустрията, работили по продукции като Mirror's Edge, Battlefield и Killzone.


Сподели.