Microsoft Surface – революционо докосване - виж видео

Pinterest LinkedIn +

Да работиш с компютър без клавиатура и мишка като го контролираш директно с едно докосване по екрана? Доскоро може да е звучало като научна фантастика или финансово недостижима привилегия, но тази технология вече е достъпна и за потребителите, което бе демонстрирано на тазгодишния hi-tech фестивал "All things digital" в САЩ.

С този авангарден ход Microsoft може да превърне всяка скучна плоска повърхност като стена или масичка за кафе в instant-touch контролен панел с уникално интуитивен интерфейс.

"Гледаме на това като на технология за много милиарди и в обозримо бъдеще виждаме деня, в който surface технологията ще доминира в различни предмети - от маси и кухненски повърхности до огледала", коментира изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър (Steve Ballmer).

Възможно е новият surface да промени изконни ежедневни ритуали като поръчка в ресторант например. Викането на сервитьора може да бъде сведено до едно леко натискане по интерактивната повърхност на масата в заведението.

Технологията не е точно "революционно" нова. Apple вече демонстрираха приложението и в своя iPhone, като техният вариант беше "multi-touch". Въпреки това компанията на Бил Гейтс(Bill Gates) е тази, която въвежда хай-тек магията в далеч по-обикновен и прозаичен аспект от ежедневието – в случая мебелировката или просто всяка плоска повърхност под ръка.

Виж сам революционната технология!

Сподели.