Microsoft предвижда 2500 разработчици на Windows 7

Pinterest LinkedIn +

С разработката на операционната система Windows 7 ще се заемат 2500 програмисти на корпорацията Microsoft. От тях 2000 ще програмират ядрото на програмата, а останалите ще разработват допълнителния софтуер и дизайна й.

Разработчиците на Windows 7 ще бъдат разделени на 25 групи по 100 души. Всяка група ще работи над определена задача. Една ще разработва потребителския интерфейс, друга - мрежовите възможностии на операционната система и т.н. Работата на всяка група ще се ръководи от 500 мениджъра на корпорацията, с което общата цифра на ангажираните по проекта сътрудници нараства до 3 000.

Представителите на Microsoft подчертават, че работата над Windows 7 ще бъде завършена през 2010 година. Операционната система ще бъде построена върху същата архитектура, използвана и в Windows Vista. Очаква се да се премахнат проблемите със съвместимостта на програмите, разработени преди премиерата и възникнали при прехода от Windows XP към Windows Vista.

В Windows 7 ще бъде вложено и ядрото на Windows Server 2008, което е усъвършенствана версия на ядрото в Windows Vista. Интерфейсът на операционната система на Windows 7 ще поддържа сензорно управление.
Сподели.