Microsoft излиза на фронта с конкурент на YouTube

Pinterest LinkedIn +

Днес Microsoft започва тестването на нова онлайн система за видео клипове, менажирана от потребителите, с амбицията след 6 месеца да разполага със сериозен конкурент на YouTube, Google и Yahoo.

Системата е наречена Soapbox и е част от настоящата услуга на Microsoft МSN Video.

В периода на тестване единствено избрани потребители ще имат възможността да ползват и изпробват възможностите й.

Всеки файл, за който бъде подаден сигнал, че е качен в системата в нарушение на авторските му права, ще бъде незабавно свалян, заричат се от Microsoft.

"Microsoft излиза на този фронт с известна несигурност как ще се развият нещата, но компанията е убедена, че трябва да бъде в играта", коментира Joe Wilcox, анализатор от Jupiter Research за Reuters.

"Ние определено не сме слепи за факта, че YouTube има огромна популярност в момента", казва Rob Bennett - генерален мениджър на ентъртейнмънт и видео системите на MSN.

За последния месец YouTube има 34 000 000 индивидуални посещения, сочат цифрите от преброяването на Nielsen/NetRatings, докато за MSN Video те са близо три пъти по-малко. MySpace и Google Video имат съответно 17.9 и 13.5 млн. посещения месечно.

Преди появата на сайтове като YouTube, MySpace и Google, където потребителите сами качват и постоянно обменят помежду си съдържание, MSN Video беше най-популярният сайт за видео.

Сподели.