Michael Moore ще издаде саундтрак към нашумелия си филм - “Fahrenheit 9/11”

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на нашумелия документален филм “Fahrenheit 9/11” Майкъл Мур има планове за издаване на саундтрак към филма. В него ще влязат новите песни на екс-фронтмена на Rage Adainst The Machine Zack de la Rocha и The Nightwatchman (алтер-eгото на Tom Morello, бившия китарист на RATM, сега – в Audioslave), съобщава blabbermouth.com

Както разказва Мур пред The New York Times, той е поканил за участие тези артисти, чиято музика го е вдъхновявала и морално е поддържала екипа по време на работата над филма. Сред изпълнителите са System Of A Down, Bruce Springsteen, Bob Dylan, The Clash и Jeff Buckley.

Rage Against The Machine и Мур ги свързват стари отношения – той е режисьор на два техни клипа. Мур е снимал и клипа на парчето “Boom”, на System Of A Down. То също е включено в компилацията, която ще излезе от Sony BMG.

Експертите от Sony BMG предричат, че дискът ще се ползва с успех и след президентските избори в САЩ, защото засяга теми, актуални във всяко време, без значение кой е президент.

Междувременно, www.ananova.com съобщи, че Майкъл Мур планира “Fahrenheit 9/11” да се състезава в категорията за “най-добър филм”, а не за “най-добра документална кинолента”, на “Оскарите”, следващата година.

Мур спечели “Оскар” за най-добър документален филм през 2003 г., за филма си “Bowling For Columbine”. Той планира да покаже “Fahrenheit 9/11” и по телевизията, преди изборите на 2-ри ноември.
Сподели.