Metallica Through the Never - отвъд границата на концертните филми

Pinterest LinkedIn +

Ако има нещо, от което Metallica не се страхуват, това е да пресичат нови граници. Те доказаха това за пореден път с филма Metallica Through the Never (Металика: През нищото).

През годините музикантите приеха да се изправят пред много предизвикателства, като едно от най-големите беше биографичният филм Some Kind of Monster.

Въпреки че получиха много негативни реакции от страна на феновете, членовете на групата по това време (2004) Джеймс Хетфийлд (James Hetfield), Ларс Улрих (Lars Ulrich) и Кърк Хамет (Kirk Hammett) успяха да излязат извън очертанията на класическия биографичен материал.

Metallica Through the Never обаче е съвсем друг вид разказ за историята на легендарната метъл банда.

Изключителен микс от сюжетна част и концерт на Metallica, филмът проследява пътуването на Трип – момче от екипа на групата, който трябва да занесе туба с гориво на закъсал на пътя камион.

Когато тръгва обаче, героят, в чиято роля е Дейн Дехаан (Dane DeHaan), постепенно осъзнава, че градът е обхванат от бунтове и сблъсъкът между полицията и протестиращите скоро го повлича.

Режисьор на филма е Нимрод Антал (Nimrod Antal), а продуценти са самите музиканти от Metallica – Хетфийлд, Улрих, Хамет и басистът на групата Робърт Трухильо.

Идеята им е всяка песен от концерта, записан специално за филма, да бъде преплетена със сюжетното развитие. Паралелно с това пък на сцената, на която свирят Джеймс и компания, се показват различни елементи, свързани с над 30-годишната история на групата.

Публиката във Ванкувър и Едмънтън, Канада, както и в киносалоните по целия свят получи възможност да види незабравими декори от различните турнета на Metallica като кръстовете от Master of Puppets, статуята от …And Justice For All, както и страховития електрически стол от Ride The Lightning.

Към брилянтния звук и картина режисьорът Антал добавя и умопомрачителен и перфектен за този вид спектакъл IMAX 3D формат, който може да впечатли дори най-незаинтересованите от филма зрители.

Като цяло Metallica Through The Never е най-добрата възможност някой да усети тръпката от един рок концерт, на който не е присъствал. Само че проектът е и много, много повече от обикновен концертен или биографичен филм.

Лентата не само укрепва емоционалната връзка между бандата и феновете, а и разкрива творчеството и способностите на групата на цяло ново поколение, което да стане част от семейството на Metallica.

Филмът е продукция, която доказва за пореден път защо Metallica са една от най-големите и влиятелни групи на планетата. Те бягат извън наложените релси и въпреки че стъпват на нова територия, го правят с изключителна увереност и хъс.

Сподели.