Metallica ще снимат 3D филм с Нимрод Антал (Predators)

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Metallica обявиха първите детайли във връзка с филмовия проект, който разработват в последните месеци и който анонсираха в началото на 2012 г. Публикация под името "M3D" в официалния сайт на бандата разкрива името на режисьора, който ще заснеме филма това лято – това е небезизвестният унгарски филммейкър Нимрод Антал, чието име се свързва преди всичко с лентите Kontroll (2004), Armored (с Мат Дилън и Лорънс Фишбърн) и Predators (2010) с Ейдриан Броуди.

"Аз съм фен на Нимрод още от времето, когато първият му унгарски филм, Kontroll, бе показан на фестивала в Кан и направо зашемети публиката там (продукцията спечели приза Award of Youth, бел. а.). През изминалите няколко години наблюдавах с особено вълнение как кариерата му в Холивуд процъфтява", коментира колаборацията барабанистът на Metallica, Ларс Улрих.

В същата публикация е цитирано и името на Шарлът Хъгинс, която се е ангажирала да продуцира филма. Нейната филмография включва продукции като Fly Me To The Moon, Journey To The Center of the Earth и издаденият преди няколко седмици Journey 2: The Mysterious Island, който гравитира в челото на американския боксофис. Тя се ползва с реномето на един от водещите продуценти на 3D филми, какъвто ще бъде и предстоящият проект на Metallica.

Неговият рилийз е планиран за лятото на 2013 г., а междувременно групата би трябвало да започне записите на следващия си студиен албум, явяващ се наследник на издадения през 2008 г. Death Magnetic и миналогодишния Lulu – първият съвместен проект на Metallica с друг артист в лицето на Лу Рийд.

По този повод Улрих коментира, че тепърва ще бъде решено по какъв начин ще бъде издаден предстоящия запис, предвид изтичането на договора на групата с Warner Music, като това би могло да стане дори "в кутии със зърнена закуска".

През месец май т. г. Metallica ще осъществят европейско турне, като две от датите от него – на Stade de France в Париж и Vallehovin в Осло, вече са разпродадени. Една от първите пък е съвсем близо до България – на Usce Park в сръбската столица, два дни след което, на 10 май, бандата ще осъществи първия си гиг като хедлайнер на фестивала Sonisphere, излизайки на сцената на Bemowo Airport във Варшава.

Metallica са хедлайнер и на испанския и швейцарския Sonisphere, които ще се проведат на 26 и 30 май, съответно, и организатор на новия фестивал Orion Music + More. Той ще се проведе на 23 и 24 юни в Атлантик Сити, като в първата вечер Джеймс Хетфийлд и компания ще изсвирят целия The Black Album, а на следващия ден – целия Ride the Lightning.

Сподели.