Местят тленните останки на Bob Marley

Pinterest LinkedIn +

Тленните останките на Bob Marley ще бъдат преместени от Ямайка в духовния дом на реге легендата - Етиопия, съобщи bbc.co.uk.

Вдовицата му, Rita Marley разкрива, че церемониятя ще се състои през февруари, месецът в който ще се празнува 60-тата годишнина от раждането на Марли.

Боб Марли е роден през 1945 г. в Сейнт Ан, Ямайка, където е погребан след смъртта му през 1981 г. Мощите му ще бъдат положени в Шашемене, около 250 км. южно от столицата на Етиопия – Адис Абеба. Местността е избрана, тъй като е рождено място на духовния лидер на Марли - Haile Selassie - водач на растафарската вяра.

Фондацията „Боб Марли” все още се стреми да направи 6 февруари национален празник на Ямайка, където по този повод има празненства през целия месец. Рождението на реге водача ще бъде отбелязано и в Етиопия с филмов фестивал, семинари и гала концерт с негови песни, с цел набиране средства за фонда. В кулминацията на празненствата, на 6 февруари, ще участват три от децата му, а така също Quincy Jones, Baaba Maal и Yossou N'Dour.
Сподели.