"Месецът на фотографията" в Париж посрещна българска изложба

Pinterest LinkedIn +

Българска фотоколекция на тема "Идентичности" бе представена в рамките на "Месеца на фотографията" в Париж. Експозицията от 155 фотографии се помества в Българския културен институт във френската столица.

За първи път в историята на едно от най-мащабните събития в света, посветено на визуалните изкуства – "Месец на фотографията", е представена изложба, организирана в България. Родната фотоколекция на тема "Идентичности" е от архива на международния фотоконкурс "Биенале Фодар".

Тазгодишното издание на "Месеца на фотографията" включва 113 изложби, както и множество прожекции, конференции, срещи и дебати.

Биеналето в Париж се организира от Европейския дом на фотографията и се помещава в различни пространства за съвременно изкуство – националните центрове "Помпиду" и "Jeu de paume", Музеят на модерното изкуство на Париж, галерии, ателиета, културни институти – на Мексико, Ирландия, Финландия, България и други.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.