Мерилин Менсън в центъра на фенски бунт

Pinterest LinkedIn +

Истински бунт изригна сред феновете на Мерилин Менсън по време на негово участие в Канзас Сити миналата седмица. Повод за това станаха 2 отменени песни от шоуто, които полицията прекъсна, опитвайки се да въведе ред в развълнуваната публика.

По време на изпълнението на парчето 'Freakers Ball' публиката започнала да буйства. В настъпилото безредие и под напора на феновете бариерата пред сцената била пометена. Необходими били 30 минути служителите да възтановят барикадата, но по време на последвалото изпълнение на Менсън, тя отново била разбита.

Промоутърът на събитието взел решение да преустанови концерта, като по този начин предизвикал 12 хилядната тълпа да реагира разгневено. Най-сериозно било положението пред сцената, където настъпил истински метеж. Станало ясно, че охраната няма да успее да обуздае тълпата и бързо била повикана подкрепа. В настъпилия хаос полицията започнала да налага с палки, разбунтувалите се 3 000 фенове.

Докато полицейските сили се опитват да наложат контрол, феновете хвърляли камъни и бутилки пълни с урина. Полицията била принудена да използва сълзотворен газ. Ранен е един полицай, 6 души от публиката са пострадали и девет са арестувани.
В участъка Мерилин коментирал случая по следния начин:”Въпреки, че шоуто беше прекъсвано на два пъти, ние искахме единствено да продължим да свирим. Въпреки че не ни позволиха да довършим шоуто, разбираме, че това не можеше да стане, без сигурността да е на лице.”

Инфо: www.virginiarecords.com
Сподели.