Мерил Стрийп не взела хонорар за "Желязната лейди"! Трейлър на биографичния филм за Маргарет Тачър

Pinterest LinkedIn +

Нито един долар не е взела филмовата легенда Мерил Стрийп (Meryl Streep) за участието си в биографичната драма "Желязната лейди" (The Iron Lady). Рекордьорката по брой номинации за Оскар (цели 16) е дарила целия си хонорар на благотворителни организации.

Самата Мерил Стрийп разкрива, че е имала толкова голямо желание да изпълни ролята на Маргарет Тачър (Margaret Thatcher) в лентата, че се е съгласила да го направи срещу далеч по-ниско от обичайното си заплащане (1 милион долара).

Продукцията е дело на режисьора Филида Лойд (Phyllida Lloyd), с която Стрийп работи и по мюзикъла Mamma Mia!, a в останалите роли ще видим и други познати от британското кино имена като Джим Броудбент (Jim Broadbent), Антъни Хед (Anthony Head), Хари Лойд (Harry Lloyd) и др.

Официалната премиера на филма, посветен на една от най-влиятелните жени на XX век, първата жена министър-председател на Великобритания - Маргарет Тачър, работила от 1979 до 1990 г. на поста, е в края на декември. През изминалата седмица обаче, лентата бе представена с предварителна прожекция пред критиката и първите отзиви за нея бяха доста ласкави.


Сподели.