"Mercedes" изтегля 60 000 дизелови GLK в Германия

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes-Benz" трябва да изтегли 60 000 свои автомобила в Германия. Причината е открит софтуер, който влияе на резултатите от тестовете за вредните емисии, съобщава "Build am Sonntag".

Засегнатите коли са единствено от модела GLK 220, произведени между 2012 г. и 2015 г. От "Daimler" са потвърдили, че са получили подобна заповед от германските регулатори, но ще я обжалват.

Германският вестник допълва, че проверката в "Daimler" тече още от април т.г., когато се появяват първите подозрения около софтуера на този модел. Причината била, че по време на тестове колата покривала изискванията за емисиите само когато определена нейна функция е активирана.

Това води до по-задълбочена проверка, която открива и проблемния софтуер. Ако загуби обжалването, "Daimler" ще трябва да изтегли засегнатите автомобили и да коригира софтуера така, че винаги да изпълнява нормите.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.