Междузвездни милиони: Star Wars разбива рекорди в първия си уикенд

Pinterest LinkedIn +

Star Wars: The Force Awakens (Междузвездни войни: Силата се пробужда) безспорно е най-якият филм от поредицата от 1983 г. насам. Но качествата му не трябва да ви заблуждават, защото филмът не е направен с алтруистични цели - машината за пари работи на пълни обороти.

Само в дебютния си уикенд новият филм от междузвездната сага изкара над $500 млн. в световен мащаб. $517 млн., за да сме точни. $238 млн. от тази сума са натрупани от прожекции в САЩ, а $279 млн. – в останалата част от света.

7 причини да гледате Star Wars: The Force Awakens

Някои наблюдателни киномани вероятно ще отбележат, че въпреки изключително впечатляващите приходи The Force Awakens не е успял да достигне Jurassic World (Джурасик свят), който приключи дебютния си уикенд с $525 млн.

Тук обаче трябва да отбележим, че Jurassic World дебютира и в Китай, където пазарът е огромен и приносът далеч не е за подценяване. Star Wars предстои да бъде пуснат и в Индия, откъдето също се очакват големи приходи.

За момента рекордите, които филмът на Джей Джей Ейбрамс разби, са за най-касов дебют през декември, най-касов дебют за петък, както и приходи за един-единствен ден, най-касов IMAX дебют в световен мащаб и др.

100 редки цветни фотографии от снимачната площадка на Star Wars


Сподели.