Международни хостинг услуги или локални – какво да избера?

Pinterest LinkedIn +

     Вашата компания започва да се разраства в такива мащаби, че планирате достигането до нови международни пазари. Дотук – добре. Имате стратегия за цялостно действие, но идва въпросът за адекватно онлайн присъствие на вашата фирма или проект. Един от най-добрите начини да достигнете до повече хора е чрез вашия сайт. Вашият сайт е като виртуална визитка, която ви представя пред потенциалните потребители на новия пазар. И като личното първо впечатление, то и при първото посещение на сайта ви то трябва да даде на посетителите релевантна информация и приятно прекарване.

 

     Така че за да сте сигурни, че уеб сайтът ви ще бъде достатъчно user friendly, наблегнете на функционалността на дизайна, полезността на съдържанието и разбира се, на хостинг услугата, чрез която ще направите достъпен сайта си за всички. При избора на хостинг услуга е необходимо да вземете предвид три основни фактора: разходите, надеждността и скоростта. Хостването на вашия уеб сайт е от огромно значение, респективно различните домакини по целия свят могат да предложат изключително различни нива на обслужване. Така че „трябва ли да използвате международен или локален уеб хост?“ – ето това е въпросът.

     

     Преди да разгледаме важността на всеки един от факторите, нека разгледаме какви опции имаме за хостване на сайт при международен проект или компания. Избор на локален доставчик, където е базиран проекта или новият клон на компанията, не винаги означава безпроблемна достъпност за потребителите.


-      Да изградим CDN (Content delivery network) − мрежа за доставка на съдържание или мрежа за разпространение на съдържание (CDN) е географски разпределена мрежа от proxy сървъри и техните центрове за данни. Целта е да се разпредели услугата пространствено спрямо крайните потребители, за да се осигури висока достъпност и висока производителност. Или по-просто казано: тази мрежа за доставка копира базите данни и файловете на вашия уебсайт в центрове, разположени из цял свят. Така при влизане във вашата страница потребителят получава информацията, съхранена в най-близкия до неговата локация център. Огромен плюс на този тип хостване е, че информацията се съхранява на няколко места. Дори и в някое от тях да има загуба на данни, потребителите ще продължават да получават съдържанието от следващия най-близък център.


Ориентиране към международен доставчик с добре развита хостинг инфраструктура, която предлага надеждни хостинг услуги на целевия пазар. Малките фирми трябва да се придържат към строг бюджет. Разликата в разходите между местни хостинг компании и много международни такива е много разнообразна. Не е възможно да се каже със сигурност, че една държава предлага хостинг услуги на по-високи или по-ниски цени от друга. Въпреки това в много по-слабо развити икономически държави с по-неконвертируеми валути от щатския долар, например, имат хостинг доставчици, желаещи да пробият на пазара с ниска цена. Но какво и друг път сме уточнявали не винаги парите за хостинг пакет са водещи.


Бъдете предпазливи


Докато може да откриете по-евтина сделка с някакъв неизвестен хостинг доставчик  може ли да бъдете сигурни в нейната надеждност? Почти е невъзможно да сте 100% сигурни в качеството на обслужване на доставчика и за съжаление, вероятно ще се разделите с някои от трудно спечелените си пари, преди да научите истината за него.


От само себе си се разбира, че основното проучване на доставчика е от първостепенно значение. Проучете хостинг компанията предварително, за да си спестите главоболията.


Скорост, скорост и по-голяма скорост


Вечен проблем, когато става въпрос за избор на уеб-домакин, e скоростта. Ако вашият хост не може да ви предложи висока скорост, със сигурност ще загубите потребителския интерес и следователно ще загубите значителна част от трафика си. Когато една страница отнема повече време за зареждане от нормалното, повечето потребители няма да стоят и да чакат търпеливо. Напротив, те ще затворят страницата, без да прочетат и малкото заредена информация.


В един идеален свят, където всеки има равен достъп до интернет и кабели с оптични влакна преминават през земното кълбо, правейки изпращането на данни онлайн абсурдно бързо, би било идеално да се намери най-оптималния хостинг доставчик, независимо къде е базиран. В сегашно време обаче няма все още толкова идеален вариант, затова предлагаме да заложите на добре проверени и вече наложили се услуги. Потърсете най-безопасния и ефективен вариант спрямо вашите нужди и ресурсите, с които разполагате.

Сподели.