Мейси Грей даде най-доброто от себе си в София

Pinterest LinkedIn +

Едва броени дни след шоуто на Мадона, у нас пристигна и друго голямо име от световната музикална сцена. Носителката на "Грами" Мейси Грей (Macy Gray) представи най-доброто от своето творчество по време на дебютния си концерт в София.

Първи на сцената в препълнената зала 1 на НДК се качиха музикантите от бенда на R'N'B звездата, заедно с двете й беквокалистки, които по-късно се превърнаха в истинска атракция за публиката, с необичайната пластичност за своята физика.

Мейси Грей постави начало на концерта с парчето "Ghetto Love" от последния й албум "BIG". Певицата се появи облечена в дълга рокля с ябълков цвят, и носейки прическата, позната от клипа към "I Try".


Снимка: Avtora.com

Феновете в столичната зала приветстваха на крака последвалите "Do Something", "Get up, get out and do something" и "Glad Уou’re Here", която предизвика истинска еуфория сред множеството. Подобна истерия по някое парче от реклама не се бе случвала от началото на 90-те, когато Глория Естефан изпя "Seal Our Fate".

Мейси Грей с радост споделяше микрофона си с публиката по време на въздействащите unplugged версии на два от най-големите й хита - "Sweet Baby" и "Still". След кратка пауза, звездата се появи с нов екстравагантен тоалет в черно и бяло, изпълнявайки кавър на парчето "Creep" на Radiohead.

Певицата изненада с още кавъри - "Do Ya Think I’m Sexy" на Род Стюарт и "Groove Is In the Heart" на Dee-Lite. Последва спектакъл върху "Oblivion", песен от втория албум на Мейси - "The ID", като се дочуха и семпли от класическото "Get the Party Started".


Снимка: Avtora.com

С впечатляващи музикални и танцови импровизации, това се превърна в един от най-запомнящите се моменти на вечерта. Двете беквокалистки, подпомогнати от двама господа, спечелиха искрените аплодисменти на цялата зала със закачливото си изпълнение.

След това представяне, Мейси благодари на публиката и се прибра, но след минути се появи отново, в стилна черна рокля, запявайки една от най-емблематичните си песни - "I Try", първо акапелно, а по-късно и под съпровода на бенда.

За 90 минути Мейси Грей предложи на феновете си една приятна и запомняща се разходка из своето творчество, разписвайки се в историята на концертния живот у нас.

Сподели.