Мечо Пух навършва 80, получи звезда в Алеята на Славата

Pinterest LinkedIn +

Мечо Пух или Winnie the Pooh на езика, на който преди 80 години го създава английският писател А. А. Милн, a по-късно Disney превръщат в анимационен герой, вече има своя звезда на Холивудската алея на славата.

Пух е първият анимационен персонаж с британско родословие, удостоен с високата почест. Освен него едва дузина "рисувани актьори" имат свои звезди на популярната холивудска пресечка като Мики Маус, Доналд Дък и др.
 
"Анимационните герои са съществена част от съвременната кино индустрия", каза почетният кмет на Холивуд Джони Грант (Johnny Grant), цитиран от BBC. "Някои от филмите, които се правят (в студията), се оказват не дотам успешни, докато анимационните герои правят страхотен бизнес", добавя Грант.
 
Церемонията по вграждането на Пух в Алеята е част от честванията на Walt Disney, които притежават правата над името му, по случай 80 години от "раждането" на мечето. Първата му поява е на Коледа през 1925 г., когато в "London Evening News" излиза разказът "The Wrong Sort of Bees".
 
От тогава насам приключенията на ненаситния за мед мечо и неговите приятели Тигър, Прасчо и Йори са преведени на повече от 40 езика. През 2005 г. Пух е генерирал приходи от $6 милиарда от продажба на дребно - цифра, изпреварена единствено от приходите от Мики Маус.
Сподели.