MC Hammer, 30 STM с номинации за O Music Award, Flaming Lips с 24-часов гиг маратон

Pinterest LinkedIn +

30 Seconds to Mars, Flaming Lips, Тайлър Суифт, Tanlines, Nicki Minaj, Адам Ламбърт и MC Hammer оглавиха списъка с претендентите за третите O Music Awards – наградите на MTV, посветени на еволюцията на дигиталните технологии и платформи за социално общуване и по-конкретно на въздействието, които същите оказват върху развитието на музикалната индустрия.

Изброените артисти и групи получиха по две номинации, като Radiohead и Flaming Lips ще премерят сили в една от водещите категории – Digital Genius, в която биват поставени артисти, "които не просто свирят на пиано, китара или барабани – създавайки музика с лаптоп, iPad или мобилен телефон, те са основоположници на цялата дигитална революция".

Освен тях за тази награда са номинирани още Аманда Палмър, Gorillaz, iammaiwhoami и OK Go. Дори да не осребрят нито една от номинациите си на 27 юни – денят, в който O Music Awards ще бъдат връчени в хода на 24-часово събитие, предавано на живо чрез уебстрийм, Flaming Lips ще са артистите, за които ще се говори най-много.

Именно тогава американската алтърнатив рок група, отличена с три награди Grammy, ще направи опит да счупи рекорда на Jay-Z за най-много на брой гигове в рамките на 24 часа, а камерите и презентърите на MTV ще ги следват неотлъчно в техния тур автобус, като междувременно ще тече раздаването на наградите в отделните категории.

Номинации за O Music Award получиха също Риана (Best Artist With a Cameraphone), One Direction, Neon Hitch и др., а най-популярни според разпределението на подадените до момента над 5 млн. гласа категории са Fan Army FTW, Best Online Concert Experience, Most Extreme Fan Outreach, Must Follow Artist on Twitter, Best Web-Born Artist и Beyond the DJ: Most Innovative Solo Performer.

През октомври 2011 г., когато OMA бяха връчени за последен (втори) път, победителите бяха определени на базата на повече от 22 млн. гласа.    

Сподели.