Matchbox Twenty се събират за новогодишни концерти

Pinterest LinkedIn +

Две години след разпадането си американската поп рок група Matchbox Twenty ще реализира две поредни концертни участия в известния клуб The Joint в Лас Вегас. От оригиналния й състав няма да липсва никой, в това число пробилият като солов изпълнител Роб Томас (Rom Thomas).

Запитан от Billboard как е успял да събере отново групата, предвождана от Томас, нейният китарист Кайл Кук (Kyle Cook) отговаря: "Вегас, кеш, Новогодишна нощ и пиячка - всичко това в този ред".

"За нас сега е момент, когато всеки прави много и най-различна музика, но се появи тази възможност да се съберем, Роб се оказа свободен и можем отново да запалим фитила.", продължава музикантът. "Най-вероятно ще порепетираме тази седмица в Орландо, Флорида."

Въпреки че по думите на самия Кук групата все още не е започнала "да пише и дори да мисли за нов материал", той и барабанистът Paul Doucette имат идея как биха искали да звучи един следващ проект на Matchbox Twenty. Последният към момента е от 2002 г. - албумът "More Than You Think You Are".

"Пол и аз обсъждахме идеята да се опитаме да преоткрием концепцията на групата. Да звучим по-остро. Искаме да разкрием нови неща... каквито никой не е очаквал. Очевидно обаче ще ни е необходима онази поп чувствителност, която винаги сме имали."

Концертите на Machbox Twenty в The Joint са на 31 декември и 01 януари 2006 г. Клубът е с капацитет 1 400 души и се слави с качествения саунд, видеостените и обслужването на сервитьорките.

Сподели.