Mass Effect 3: Extended Cut излиза това лято като безплатно DLC

Pinterest LinkedIn +

Финалът на Mass Effect 3 ще бъде "пренаписан" това лято, когато Extended Cut DLC излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 във вид на безплатен ъпдейт, обявиха BioWare, пояснявайки, че с него няма да бъде направена фундаментална промяна в развръзката на играта.

Вместо това Extended Cut ще включва допълнителни кинематографични откъси и заключителни сцени.

"Mass Effect 3: Extended Cut ще задоволи потребността на феновете от повече яснота относно финала на Mass Effect 3 и ще придаде по-голяма дълбочина на игралното им преживяване и в частност на усещането за завършеност на тяхното лично пътешествие", казва се в анонса на EA.

От BioWare допълват, че според тях са постигнали добър баланс между предлагането на отговори на въпросите на играчите и отстояването на артистичната визия на създателите на Mass Effect за финала на трилогията.

"След излизането на играта имахме достатъчно време, за да се вслушаме в критиката и съветите, които получихме от най-запалените фенове на ME, и да реагираме", каза генералният мениджър на канадското студио, производител на култови заглавия като Baldur's Gate, Dragon Age и Star Wars, Raz Muzyka.

След като регистрираха рекордни за ME поредицата продажби в седмицата след премиерата на третата игра (1.85 млн. само в САЩ), BioWare станаха обект на недоволство от страна на феновете, разочаровани от финала на играта.

Най-активните генерираха безброй публикации не само в официалните и фен форумите, но и в дискусионните панели на дигиталните сервизи, в това число в Amazon, а други дори подадоха жалба в Федералната комисия по търговията и Бюрото за защита интересите на потребителите.

Сподели.