Мъск ще анонсира скоро технология за управление на компютър с мисъл

Pinterest LinkedIn +

Технологичният визионер Илън Мъск сподели в Twitter, че скоро ще има новина около един от по-малко известните му бизнес проекти - Neuralink. Това е компания за разработка на технологии от типа BCI (Brain - Computer Interface), или с други думи - управление на компютър направо с мисъл, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Проектът, стартирал през 2016 г., има за цел да създаде решения, чрез които да свързваме мозъците си с машини и да предаваме команди. Това не само ще направи работата с всякакви дигитални устройства много по-удобна и лесна, а и може значително да разшири мисловния капацитет на хората. Нещо повече - според Мъск това е единственият начин хората да останат равностойни на изкуствения интелект, когато той се появи.

На въпрос от свой Twitter последовател кога ще има новини около Neuralink, изпълнителният директор на SpaceX и Tesla отговори буквално "coming soon" ("скоро").

Все още не е ясно дали невротехнологичният стартъп на Мъск разработва т.нар. "директен кортикален интерфейс" или някаква по-достъпна технология за мисловно управление на машини. Затова и новините от проекта се очакват с такова нетърпение от феновете на Мъск.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.